Guide: Genbrugsshopping i København

5 ting der gør din hverdag sundere

Nu skal det ikke misforstås: Jeg ville ikke kategorisere mig som en sund person. Jeg er ikke god til at leve sundt, spise sundt og spise sundt (spise sund står der to gang, for det er jeg VIRKELIG dårlig til.) Men alligevel går jeg på en fuldtids danseuddanelse, med et hårdt fysisk træningprogram. Her har vi efterhånden lært sjove alternative tricks til, at holde ens hverdag sund. Efter jeg begyndte på disse huskeregler, har det været meget nemmere og sjovere, at holde en sund livsstil – selv for en, som elsker en god omgang nachos med ost!

Morgenmad

Jeg hader morgenmad. Det ligger et mærkeligt tidspunkt på dagen: du er ikke sulten nok til at spise, men hvis du ikke spiser, vil du fortryde det senere. I gymnasiet kunne jeg slippe afsted med ikke at spise morgenmad. Pga. Danseuddanelse, ligger jeg et stort pres på min krop fra morgenstunden af og har derfor været nødt til at tage mig sammen.

Det første jeg anbefaler er, at drikke en liter vand med halv citron i, hver morgen. Det er nemt at få ned, og dit energiniveau vil være helt i top. Det er selvfølgelig ikke en afløser for morgenmaden, men det er langt bedre og sundere end ingenting.

Et anden trick, som du kan kombinere med citronvandet, er at have et lager af yoghurt og skyr klar. Små pakker er nemmere at transportere. Så hvis du ikke er sulten når du står op, kan det være, at du bliver det i togturen på vej til arbejde. Desuden tillader det de dovne typer (yours truly), at sove lidt længere, da morgenmaden er pakket og klar.

 

Sluk sukker trangen

Dette trick vil ændre jeres liv! Mit forhold til slik, chips og andet lækkert, er ikke ligefremt sundt. Jeg har altid haft holdningen “jeg træner det væk i morgen”, men det er noget bullshit hvis dine spisevaner forhindre dig i, at have kræfter til at træne næste dag. Jeg er ikke fortaler for, at boycotte sukker m.m. Hvis jeg ønsker en sundere livsstil fremadrettet, nytter det ikke noget, at jeg lever af salat og gulerødder – for hvad sjovt er der ved det?

De fleste kender vel den form for lækkersulten man bliver når klokken slår 20:00. For mig er det her jeg er svagest og har nemmest ved at falde i. Derfor har jeg et sundt alternativ, der vil synde din mave. Popcorn med kokosolie mine damer og herre – enkelt og lækkert. Dog skal man være obs på, at vi snakker om popcornkerner uden salt. Kokosolien vil hjælpe på smagen og giver samtidig en masse vitaminer til kroppen. Det er ikke den samme smag, men smager stadig super godt og er et fint alternativ til f.eks. chips. Det kræver en hurtig tilvænning og så vil du ikke længere have lyst til søde sager om aften.

 

Undgå light produkter

Surprise! Light produkter er ikke så fantastiske som de udgiver sig for at være. Hvis du prøver at skære ned på sukker, er light ikke vejen. Det er rigtigt, at der ikke er sukker i eksempelvis Cola light, men ved at drikke sodavanden vender du din mave til smagen. Din sukker træng vil derfor ikke blive mindre men størrer. Jeg har aldrig været glad for light sodavand og andet hokus pokus. Light produkter kan hurtigt blive en undskyldning for at indtage søde sager, hvilket det ikke bør være.

 

Køb ordenligt ind.

Den beste motivation til at spise sundt er, at de mad muligheder du har ikke er kedelige. Kedelig mad for dig kun til at tænke mere på chilli cheese tops og pomfritter fra Mcdonalds. Det handler om, at have sunde spændende alternativer tilstede, når du bliver sulten/lækkersulen. På den måde falder du ikke i fastfood-fælden. Det behøver ikke være det store, men som tideligere nævnt kan popcorn eller nødder hjælpe når du er lækker sulten. Sørg for at handle rigtigt ind!

 

Stop slankekuren!

Det bedste jeg har gjort for mig selv og min måde at leve på, er at droppe slankekuren. Jeg har aldrig selv været på en slankekur for vægttabets skyld. Dog har jeg i mange år prøvet, at holde mig sund ved hjælp af diverse kure. For mig har de alle haft samme effekt: Jeg lover mig selv, at jeg ikke spiser usundt. Jeg holder det i en uge eller to, og er MEGET stolt af min viljestyrke. Jeg mister lysten og dropper det fuldstændig. Jeg går tilbage til de gamle vaner. Mon ikke mange kan nikke genkendende til lige netop den cyklus?

Der er ingen grund til at leve af salat og bønner, hvis det betyder, at du ikke kan holde livsstilen ud i det lange løb. Istedet for at tvinge dig selv til, at spise en masse mad, som du egenlig ikke kan fordrage, så gør det spændende, så du får lyst til at spise sundere! I forbindelse med ovenstående råd, skal du være mere kreativ når du køber ind. Instagram og blogs er ideel for inspiration til sunde retter og snacks. Bare fordi vi skal spise sundt, behøver vi ikke spise kedeligt.


Jeg håber at I kunne bruge mine tricks til noget. Det har ihvertfald ændret mit syn på sundhed. Hvis du brænder inde med et råd eller to, så skriv det endelig i kommentaren! Vil elske at høre hvad der virker for jer.

xoxo Julie

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Guide: Genbrugsshopping i København